Doprava zdarma na všechny objednávky nad 1000 kč!

Příprava vietnamské ledové kávy Ca Phe Nau Da

Ingredience

  • slazené kondenzované mléko
  • voda
  • káva (doporučujeme druh robusta)
  • led

 

Příprava

  1. Přidáme do sklenice kondenzované mléko dle chuti.
  2. Do překapávače (tj. kovový hrníček) nasypeme 15–20 gramů hrubě namleté kávy.
  3. Přiklopte kávu vnitřním sítkem a jemně zatlačte na držátko sítky.
  4. Přilijeme horkou vodu cca 20 ml a počkáme 20 sekund. Jestliže voda nebude odkapávat, ale proteče sítkem, je potřeba ho přitlačit více.
  5. Naplňte vodu až po okraj a přikryjte víčkem.
  6. Až překapá voda z filtru do skleničky, sejměte filtr a zamíchejte důkladně aby se smíchalo mléko s kávou.
  7. V případě ledové kávy, stačí přidat led.