Vietnamská káva Ca Phe Nau - příprava

Stručná historie vietnamské kávy

Do Vietnamu kávu přivezli Francouzi na začátku 19. století. Vzhledem k tomu, že ve Vietnamu je ideální podnebí na pěstování robusty, která je známá pro její silnou hořkost, lidé si oblíbili pít kávu s mlékem. Protože se čerstvé mléko nedalo dobře skladovat a ledničky buď nebyly, nebo byly velmi vzácné, místo čerstvého mléka jsme začali používat mléko kondenzované. Postupem času se z toho stala tradice a dnes je vietnamský způsob přípravu kávy známá po celém světě. Pojďme si ji tedy udělat!

Ingredience

1) sladké kondenzované mléko

2) voda

3) káva (nejlépe funguje druh robusta, v naší nabídce najdete výběrovou robustu Original)

4) led (pokud chcete ledovou verzi Ca Phe Nau Da)
 

Příprava

1) Přidáme do sklenice 15 - 20g kondenzovaného sladkého salka( pokud nemáte rád sladké, klidně dejte salka méně)

2) Do překapávače (tj. kovový hrníček) nasypeme kolem 20ti gramů hrubě namleté kávy.

3) Přiklopte kávu vnitřním sítkem a jemně zatlačte na držátko sítky.

4) Přilijeme horkou vodu cca 20 ml, opět zatlačte na držátko sítky, poté počkáme 20 sekund. Jestliže voda nebude odkapávat, ale proteče sítkem, je potřeba ho přitlačit více.

5) Naplňte 120ml vroucí vodou, pokud nemáte váhu, naplňte do 3/4 filtru a přikryjte víčkem.

6) Až překapá voda z filtru do skleničky, sejměte filtr a zamíchejte důkladně aby se smíchalo mléko s kávou.

7) V případě ledové kávy, stačí přidat led.

 

 

Zpět do obchodu