Chceme si udělat klasickou kávu, prostě ne tak hořkou, ale ne tak kyselou. Jak ale na to?

Tohle je problém mnoho klientů, co by rádi měli „prostě klasickou kávu“. To, co zkouší, je buď až příliš hořké, nebo naopak kyselé. Jakou kávu byste si tedy měli koupit a jakým způsobem si ji připravit?

Americano z domácího automatického kávovaru

Jedná se o nápoj s espressem dolité horkou vodou. Velikost nápoje záleží na klientovi. Výhoda americana je to, že espresso dolité vodou nebude chuťově tak silné a dá se doma udělat i s automatickým kávovarem. Pokud máte doma tedy automatický kávovar, pro opravdu „klasickou chuť“ bychom vám doporučili buď italskou směs arabiky s robustou, středně až tmavě praženou arabiku z Vietnamu, z Jižní Ameriky, nebo i čistou robustu. Domácí kávovar nezvládá uvařit světlé kávy a kávy z Afriky jsou moc ovocné, pro klasickou chuť se tedy také nehodí.

DSC09587

(Káva z čisté výběrové robusty se hodí do automatických kávovarů.)

French press

French press je také skvělá pomůcka na přípravu „klasické kávy“. Pro french press bychom doporučovali světlejší až středně praženou 100 % arabiku z Vietnamu, nebo z Jižní Ameriky. My na French press používáme naši kávu Lam Dong. Pro nejlepší výsledek doporučujeme zakoupit i ruční mlýnek a mlít kávu čerstvě před uvařením.

Postup je jednoduchý, namelete hrubě 15g kávy a zalijte 250ml vroucí vodou. Počkejte 4 minuty a lžičkou odstraňte kávu na povrchu. Počkejte dalších 8 – 10 minut a poté zatlačte. Netlačte úplně na dno, ale těsně před sedimenty kávy na dně french pressu.

Postup jsme si půjčili od Jamese Hoffmanna odkaz zde.).

Filtrovaná káva V60

V60 je velmi dostupný nástroj na přípravu klasické kávy. V poslední době je hodně populární na přípravu výběrových káv. Pro klasickou chuť kávy na V60 si vybírejte kvalitní světleji pražené arabiky z Jižní Ameriky, nejlépe z Brazílie, protože bývají více neutrální (i když se najdou i výjimky). Postupů na V60 je na internetu mnoho.

 filtr (1)

(V60 je oblíbená pomůcka pro přípravu kávy, ovšem pozor obsahuje více kofeinu než klasické espresso!)

Dobrou chuť!
Zpět do obchodu