Jaký je vhodný kávovar do menších kanceláří?

Způsobu přípravy kávy je mnoho od moka konvičky až po espressech. Některé jsou náročnější na kávu a na vaši peněženku, další zase na váš čas. Jaké je tedy optimální řešení pro malé kanceláře? Jako malé kanceláře bereme kanceláře do 60 zaměstnancích. Naše firma dodává kávu do menších kanceláří již šestým rokem a nemohli jsme si nevšimnout jedné věci, ačkoliv cena hraje roli při výběru kávy, největší priority jsou rychlost a pohodlí.

Batch brew

Jsou tací, co by vám do kanceláře doporučili takzvaný batch brew. Je to přístroj na překapávanou kávu. Výhodou přístroje je to, že jsou vstupní náklady nízké, samotný přístroj plus mlýnek vám vyjde na zhruba 10 tisíc. Pokud budete mít kvalitní kávu, káva z batch brew může být opravdu lahodná.

Na druhou stranu pro opravdu dobrou kávu se budete muset naučit seřadit mlýnek na správnou hrubost mletí. Navíc klasický batch má pouze 1l kávy, a tak vám vyjde na zhruba 6 – 8 šálků, je tedy pravděpodobné, že budete muset připravovat kávu mnohem častěji, než byste chtěli. Pokud budete kupovat kvalitní výběrovou kávu, šálek kávy vás může vyjít i na 8Kč a to k tomu nepočítáme váš čas strávený přípravou kávy.

Batch brew z našich zkušeností doporučujeme kancelářím, které nemají více jak 20 zaměstnanců.

batch

(Batch brew uvaří pouze 1l kávy a tak je pravděpodobné, že budete muset připravovat kávu mnohem častěji.)

 Automatické kávovary

Většina kanceláří má alespoň 1 automatický kávovar. To sice není žádná novinka, ale často jsme se setkali s tím, že si koupili špatný kávovar. Buď kávovar nedělal dobrou kávu, nebo se musel příliš často a dlouho čistit, nebo byl prostě nevyhovující pro počet zaměstnanců. Jaký tedy vybrat?

My máme zkušenosti s kávovary Nivona, Delonghi, Krups, Lamanti, Jura. Nejlépe se našim zákazníkům pracuje s kávovary od Delonghi.

Kávovary Delonghi obsahují málo elektroniky a má opravdu jednoduché ovládání. Díky tomu je spolehlivý. I její základní verze vydrží roky bez oprav. Základní verze Delonghi ECAM22 zvládne kancelář i do 25 lidí. Navíc se kávovar musí pouze jednou za čas odvápnit (ostatní kávovary se musí odvápnit a vyčistit). Odvápnění trvá zpravidla kolem 20 minut, což je i tak rychlejší než odvápňování u ostatních kávovarů.

robusta espresso_1

V případě dotazů ohledně kávovarů nám klidně napište. Můžeme s vámi prokonzultovat a navrhnout správné řešení. Pokud byste měli zájem, můžeme vám zapůjčit kávovar i bez smlouvy a pouze za odběr kávy. Naši nabídku najdete zde!

Zpět do obchodu