Náš příběh

Jak jsme začali

V roce 2012 se zakladatel naší pražírny Tuan Vu, po dvaceti letech setkal se svým dobrým kamarádem a bývalým spolužákem, se kterým studoval v tehdejším Československu. Když se sešli, tak se Tuan dozvěděl, že jeho bývalý spolužák se stal starostou malé obce ve vietnamské provincii Đắk Lắk, a tak se rozhodl ho tam navštívit.

Tuan se během návštěvy obce dozvěděl, že přestože Vietnam je druhým největším producentem kávy na světě, tak málokdo o vietnamské kávě ví. Tuan se proto rozhodl, že začne do Česka dovážet a pražit tu nejlepší kávu z Vietnamu, aby rozšířil povědomí o vietnamské kávě a všem dokázal, že vietnamská káva patří mezi světovou špičku.

Jak jsme hledali tu nejlepší kávu ve Vietnamu

Najít ve Vietnamu kávová zrna, která by splňovala naše náročné požadavky, byl pro nás velký oříšek. Hledali jsme celé měsíce. Průlom nastal až na konci roku 2013, kdy jsme na odlehlých plantážích v jedné malinkaté vesničce našli kávová zrna, která splňovala všechno, co jsme si jen mohli přát. Tato kávová zrna v sobě skrývala nesmírně bohatý chuťový a aromatický potenciál a představovala tak jedinečnou kombinaci síly, chuti a aroma, kterou jsme chtěli nabídnout českým milovníkům kávy.

Farmáři jsou naše druhá rodina

Nezajímá nás pouze samotná káva, ale také odkud káva pochází. Proto se snažíme mít s naší farmářskou rodinou ten nejvřelejší vztah. Obchodujeme férově a pomáháme vietnamským farmářům mimo jiné investovat do aktivit, které ještě více zkvalitňují jejich kávovou produkci.

Naše hodnoty

1. Chceme nabízet vždy čerstvou kávu té nejvyšší kvality

2. Chceme napomáhat ke sblížení vietnamské a české kultury

3. Chceme světu ukázat, že i Vietnamci umí vyrábět kávu světové kvality.

Podívejte se, co o nás řekli na Prague Coffee Festivalu:

 

Zpět do obchodu